Tišina mi je bila inspirativna.
Ovog puta, u želji za povezivanjem umjetnosti, sinergistički vam predstavljam izložbu vizualnih radova i promociju mog prvog live albuma, produkata mog rada tijekom pandemijske izolacije te neizvjesnog perioda koncertnih događanja koji je uslijedio.
Pozivam vas da u utorak 13. listopada dođete u izložbeni prostor “Exportdrvo” na Delti u Rijeci gdje ću u 19 h otvoriti izložbu “Forbidden Melody”, a potom ćemo u 20 h održati koncertnu promociju mog novog albuma “Forbidden Live”.
Ulaz je slobodan.
Vedran Ruzic forbidden
🎵
Hrvoje Galler – klavir
Jaka Kopač – alt. saksofon

Adriano Bernobic – bubnjevi
Vedran Ružić – kontrabas i bass gitara
🎨
Kustos izložbe: Mladen Lučić
Izložba ostaje otvorena do 20.10.2020.
Događaj će se održati u skladu sa svim aktualnim epidemiološkim mjerama, a u izložbenom je prostoru obvezno nošenje zaštitnih maski.
vedran ruzic forbidden live
Forbidden Live je projekt Vedrana Ružića, vizualnog umjetnika i glazbenika, nastao tik nakon pandemijske izolacije s ciljem spašavanja svakog, barem i kratkog, slobodnog trenutka stajanja na pozornici uživo pred publikom. Album “Forbidden Live” snimljen je početkom lipnja u Pazinu na prvom post-izolacijskom koncertu, a premijerno će se predstaviti u galerijskom prostoru “Expodrvo” u Rijeci u multimedijalnom karakteru.U višegodišnjem iskustvu povezivanja umjetnosti Ružić je ovom prilikom odlučio povezati svoj slikarski i instalacijski rad sa glazbenim te ih sinergički izvesti pod zajedničkim nazivom Forbidden Live u obliku izložbe i koncerta. Tako će u galeriji prikazati seriju vizualnih radova nastalih za vrijeme „lockdown“ izolacije koju je iskoristio za inspiraciju nastanka u tišini. Koncept projekta sastoji se od nekoliko segmenata baziranih na temama izolacije, šutnje, cenzure, kontroliranosti, zarobljeništva u vlastitim domovima, strpljenja, iščekivanja, emigracije, zabranjene melodije u izričajnoj atmosferi „Arte Povere“.Kako sam autor navodi: „Za izradu koristim isključivo one materijale koje sam pronašao u svojih nekoliko kvadrata života, odnosno u stanu te u podrumu. Sve su to naizgled odbačeni materijali kojima mi određujemo imaju li oni i dalje vrijednost ili su izgubili svoju svrhu postojanja. S tom namjerom koristim reciklirane materijale kao što su stare prozorske škure, drvene police koje mi služe kao platna, stare knjige, opuške s poda, stare žice s instrumenata i slično“. Autor se ovim putem zahvaljuje Gradu Rijeci na financijskoj podršci te ekipi EPK 2020 na pomoći oko prostora realizacije.